Hyppää sisältöön

Kaikki perheet tarvitsevat joskus tukea

Kaikki perheet tarvitsevat joskus apua ja tukea. Lastensuojelu.info-sivustolla on tietoa lapsiperheiden palveluista Suomessa. Tietoa on usealla eri kielellä. Sivut on tarkoitettu erityisesti maahanmuuttajavanhemmille ja ammattilaisille, jotka työskentelevät heidän kanssaan.

Suomessa perheet saavat apua ja tukea eri elämäntilanteissa.

Apua ja neuvoja antavat:

  • kuntien lasten ja perheiden palvelut
  • järjestöt ja yhdistykset
  • seurakunta ja muut uskonnolliset yhdistykset
""

Lapsen oikeudet

Kaikki lapsi- ja perhepalvelut perustuvat lakiin. Suomen laki noudattaa yhteisiä kansainvälisiä periaatteita. Lasten kannalta tärkein on YK:n lapsen oikeuksien sopimus.

Lue lisää lapsen oikeuksista

""

Vanhemmuus ja parisuhde

Yhteiskunta tarjoaa perheille ohjausta ja neuvontaa vanhemmuuden, lasten kasvatuksen ja parisuhteen tueksi.

Lue lisää vanhemmuudesta ja parisuhteesta

""

Neuvoa ja tukea arkeen

Suomessa yhteiskunta auttaa vanhempia ja lapsia monella eri tavalla. Esimerkiksi neuvola ja koulu ovat kaikille yhteisiä palveluja.

Lue lisää arjen tuesta

""

Sosiaalihuolto

Suomessa laki määrää, että jokaisen täytyy saada apua. Jos esimerkiksi päiväkodin tai neuvolan tuki ei riitä, perhe voi saada apua sosiaalihuollosta ja lastensuojelusta.

Lue lisää sosiaalihuollosta

""

Lastensuojelu

Usein vanhemmat pelkäävät, että lapsi viedään pois heiltä. Tavallisesti kuitenkin lastensuojelu antaa apua kotiin ja lapsi asuu kotona.

Lue lisää lastensuojelusta

Tositarinoita

Kaikki perheet tarvitsevat joskus apua. Ongelmat ja huolet voivat kasvaa suuriksi. Silloin on tärkeää tietää, että jokainen voi saada apua. Lue, minkälaista apua maahanmuuttajaperheet ovat saaneet Suomessa.

Lue tositarinoita perheistä

Sulje